Coperta ultimei reviste Tataia

#3 / mai 2011

Pentru prima oară în cele trei numere, pe coperta TATAIA găsim o lucrare primită pe adresa contribuitorilor, trimite chestii. Lucrarea se numeşte Spiritul florilor şi este realizată de Sergiu Sas.

Câteva dintre articolele din TATAIA #3 explorează spectrul vieții sociale în extremele ei, Jean-Lorin Sterian are o proză în care relatează un episod cu o curvă-travestit, iar Gruia Dragomir ne introduce în viaţa unui drogat în jurul căruia se învârt o sumă de "mituri" urbane. În continuare în suburbii, alţi subiecţi, cu totul altă abordare – Maria Balabaş documentează poveştile reale a trei oameni care nu au păşit mai departe de limitele cartierului.

TATAIA #3 păşeşte mai mult şi în intimitatea artiştilor, dezvăluind trăirile omului din spatele personalităţii creative – Paul Hitter îşi scrie singur profilul într-un stil sincer, tranşant, pe-alocuri visceral, Vera Ion descrie cu o deschidere impresionantă întâlnirea ei cu teatrul şi tot ce a însemnat asta atunci şi acum, iar povestea "tehnomagului" Paul Popescu, vine din mâna prietenei lui, Ioana Calen şi din cunoaşterea intimă de care a avut parte.

TATAIA #3 explorează interacţiunile creative şi astfel dă curs liber imaginaţiei colective. Pe lângă remixul unei lucrări vizuale, pornit în primul număr de Revoltaire, continuat acum de Dan Raul Pintea, alte două experimente pornesc unul de la melodia Paparude Boy a celor de la Şuie Paparude şi altul de la fotografiile lui Valeriu Cătălineanu, fiind apoi prelucrate de percepţia altor creatori. Felul în care o lucrare se modifică sub perspectiva altui participant se aseamănă cu modul în care se transmite folclorul.