Coperta ultimei reviste Tataia

#2 / noiembrie 2010

Copilul de pe copertă este Matei, un băieţel foarte simpatic, fotografiat la numai 2 ore de la naştere. TATAIA #2 debutează cu 5 povești a 5 oameni creativi, regizori, scenarişti şi scriitori, care și-au imaginat viațalui Matei pornind de la nişte date foarte simple. Matei trăiește unele dintre cele mai interesante și simbolice vieți în viziunile lor. Semnează Ana Agopian, Carmen Vidu, Luca Dinulescu, Mitoș Micleușanu, Sidan „Eli” Hadin.

În #2 e exprimată recurent legătura între trecut, prezent şi viitor – un DJ din perioada comunistă, actual profesor de aikido, povesteşte despre ce însemna să fii Disk Jockey atunci şi felul în care o percepe el astăzi, în timp ce Mc Bean de la trupa Subcarpaţi răspunde în versuri unui interviu, vorbind despre o Românie actuală care şi-a asumat trecutul şi folclorul şi merge mai departe (găsiți interviul pe muzică aici).

Vorbim și de un interes pronunţat pentru viaţa internă a oraşului în articolul lui Mircea Toma, de o viziune foarte personală a Oliviei Safer care trasează o hartă a Bucureştiului în funcţie de importanţa specială pe care unele spaţii au căpătat-o în conştiinţa ei, de o analiză la rece a elementelor care construiesc ADN-ul urban, semnată de Andrei Ivănescu.

Pentru TATAIA #2 s-au strâns foarte multe materiale literare pe adresa trimite chestii, într-o proporție foarte mare subiecte legate de relația de cuplu, dragoste și viață în doi, experiențe și teorii foarte personale, care au fost comprimate și mixate într-un articol.