Coperta ultimei reviste Tataia

#1 / februarie 2010

TATAIA #1 este declarația de intenție. E folclor românesc contemporan (mainly), după care s-a scotocit adânc prin cotloane culturale neumblate, e ediția cu subiectele cele mai diverse, cele mai multe dintre ele culese/gândite de echipa din spatele revistei.

Un articol despre felul în care se dezvoltă și acționează personalitatea noastră socială, avatarul fiecăruia; o poveste din fotografii pusă în pagini de Florin Piersic Jr.; fotografiile compuse dramaturgic ale lui Radu Afrim cu actorii din piesele lui; un interviu cu Corneliu Porumboiu si portretul unui cineast experimental, Jonas Mekas; povestea lui Mihai Mihalcea care și-a însușit cu scop artistic o identitate fictivă de libanez pe nume Farid Fairuz; o trecere în revistă a implanturilor tehnologice în artă; o colecție savuroasă de răspunsuri ale străinilor la întrebarea 5 things you know about Romania; prima parte din ciclul P.A.T., piesă de teatru scrisă de Peca Ștefan care se sfârșește în #4.

Fiecare dintre aceste subiecte deschide direcții pentru contribuțiile voluntare, pe adresa trimite chestii care vor construi viitoarele numere TATAIA.